Inte alla män!

Posted on 1 april, 2015

0


Men alla kvinnor är rädda för de män som våldtar.
Om vi då uppmanar kvinnor att gå självförsvarskurser godtar vi på ett plan dessa män som våldtar.
Problemet är inte kvinnors rädsla utan de män som tar sig rätten att våldta kvinnor för sina sexuella begär.
Prostitution är en form av våldtäkt. Överfall är en annan. Våldtäkt i hemmet är ännu en. Sexuella trakasserier ytterligare en dimension av att vara på en arbetsplats eller skola.
Gemensamt är att det är män som utför dessa handlingar.

Alla män har ett ansvar att aldrig säga: Inte alla män.
Det är män som utför våldtäkter och då måste vi andra män se till att vi pratar med söner, manliga vänner så att de inte våldtar en enda kvinna eller köper en enda kvinnas kropp.

I Korrespondenterna kan vi göra fattigdomen till problemet och att då den heroiske mannen tillfredsställer sina sexuella begär för att hjälpa dessa stackars fattiga flickor.
Eller så kan vi se det som att män tar sig rätten att tillfredsställa sina sexuella begär oavsett hur kvinnan hamnat i en tysk bordell. Dit även svenska män på teknikmässor i Stuttgart söker sig.
Dock!
Vi som inte våldtar eller köper sex har ett ansvar att upplysa dessa män som mot betalning våldtar att det finns andra sätt att få sex.

I mitt samhälle vill jag att kvinnor ska kunna cykla i mörker, vandra i en mörk skog en sen kväll utan att vara rädd och inte ha behövt gå en kurs i självförsvar.

En kurs i självförsvar ska vara för att det är skoj inte för att bekämpa rädsla för män.

Annonser