Patriarkal bibel del 2

Posted on 23 maj, 2012

0


Göran Perssons golgatavandring
Hösten 2001 genomförde statsminister Göran Persson sin egen Golgatavandring i riksdagen. En mycket glad och uppspelt Göran kommer med Bibel 2000 i sin ena hand som han stolt sträcker upp i luften medan han går mot talarstolen och väl där säger han:
– Detta är vår gemensamma värdegrund.

Kvinnans ondska är värst
Möjligen hans men inte min med tanke på Bibel 2000s innehåll. Göran Persson glömde berätta:
»All ondska är obetydlig emot en kvinnas ondska.«
»Den som älskar sin son agar honom ofta. … Ge honom stryk medan han är barn, så han inte blir självsvåldig och visar dig olydnad.«

Hellre en mans ondska än en god kvinna
Och ett tredje och sista citat ur Jesus Syraks vishet:
»… och sitt inte i sällskap med kvinnor. Ty från kläder kryper det ut mal och från en kvinna kvinnlig ondska. Hellre en mans ondska än en god kvinna.«

Glömde berätta om medeltida värderingar
För att bara nämna några citat ur Bibel 2000 som är direkt kvinnofientliga och värnar patriarkatet. Göran Persson säger sig vara feminist. Så en ursäkt hade varit på plats. Varför berättade han inte att det slunkit med massor med medeltida, och ännu äldre, värderingar?

Är Bibel 2000 den värdegrund Göran Persson förespråkar är det skönt att han inte finns i den politiska maktens boningar längre.

Förbud mot barnaga
I Görans värdegrund står att barn ska agas av dem som älskar dem för att de ska ha glädje av sina avkommor.
Ingen förälder ska ha glädje av sina barn det är föräldrarna som ska glädja sina barn och hjälpa dem att överleva. Föräldrarna ska vara ett vattenfall av kärlek, förståelse och förlåtelse. Om inte föräldrarna lär barnen vad kärlek, förståelse och försoning är. Vem ska då lära dem?

Barnen lär av föräldrar och andra vuxna
Det är alltid föräldrarna som anger tonen och får barnen lära sig att det är okej att slå dem, kommer de med stor sannolikhet att slå när de blir stora.
Göran Persson får gärna tro på orden i Bibel 2000 så länge han inte går till handling för där finns massor som strider mot vår lagstiftning.

Från Aftonbladet 18 november 1999  >>>

Posted in: Religion