Berusad ung man parkrånades

Posted on 1 april, 2012

0


Ibland kan det vara nyttigt att vända på en berättelse för att få nya perspektiv

Här kommer en sådan som jag till vissa delar blivit inspirerad av på nätet:

En man är på väg hem genom parken från krogen efter en mycket trevlig, och blöt, kväll i glada vänners lag. I den mörka parken känner han plötsligt något hårt i ryggen samtidigt som han hör en kvinnoröst väsa:

– Pengarna eller livet.

Mannen blir rädd och försöker vrida sig från det hårda i ryggen. Då väser rösten:
– Jag skjuter om du inte ger mig det jag vill ha.

Mannen förstår allvaret och låter kvinnan ta plånboken. Trots den utsatta situationen och chocken av rånet kunde mannen ge polisen ett bra signalement. Efter några dagar grips rånerskan. Men även nu en lång tid efter själva rånet är det förhöret hos polisen samma kväll som etsat sig fast i honom.

Poliskvinnan ifrågasatte vad han gjorde ute så sent och dessutom ensam i en mörk park. Förstod han inte att det kunde finnas farliga kvinnor som bara var ute efter en sak?

Hans klädsel hade frestat rånerskan
Han fick en obehaglig känsla att det var hans eget fel, att han fick skylla sig själv. Då han hade dyr kostym, exklusiv sidenslips och mycket dyra skor. Om han åtminstone haft en överrock att skyla sig med. Vem som helst kunde se att han vara laddad med pengar.

Hade han verkligen gjort tillräckligt med motstånd när han lät kvinnan ta plånboken? Och var det inte han som med sin klädsel frestat kvinnan?

Under rättegången framträdde flera vittnen från krogkvällen och berättade att han bjudit många kvinnor mycket frikostigt. Det var precis som om han inte kunde låta bli att visa upp sin nya stringplånbok för alla som kom i hans väg. Rånerskans försvarare riktade in sig på att han inte gjorde motstånd och därför egentligen ville bli rånad.

Kvinnor har större drift
Expertvittnet på kvinnliga ekonomiska begär förklarade att det är en väsentlig biologisk skillnad mellan kvinnor och män. Kvinnor har en större drift vad gäller monetär libido – pengar– än vad män har.
Rätten tog hänsyn till detta och även att mannen och rånaren varit på samma krog, där hon sett hans beredvillighet att dela med sig av sina pengar. Hur skulle hon senare kunna förstå att han inte vill dela med sig även till henne.

Han var dessutom väldigt utmanande klädd, han hade provocerat genom att gå ensam i en mörk park och dessutom var han berusad så han kunde rimligen inte bli så kränkt.

Rånerskan blev frikänd, naturligtvis

Annonser
Posted in: Bryta normen